Nuo ko pradėti pasirenkant plyteles voniai?

Jeigu planuojate atsinaujinti vonios kambarį, tai reikia galvoti ne vien tik kaip jis atrodys, o pasiruošti susipažinti ir su kitais darbais, kurie yra ne ką mažiau svarbūs, kad galutinis rezultatas jus tenkintų. Tikrai yra ne vienas darbas, kurį reikia padaryti, todėl apie tai norime papasakoti kiek daugiau, kad iš anksto galėtumėte susidėlioti tam tikrus planus, ką po ko darysite, kad visas procesas būtų sklandus ir viskas praeitų kaip įmanoma greičiau.

Kokį dizainą norite matyti

Ruošiantis vonios atnaujinimui ar remontui iš karto reikia sugalvoti, kokį stilių norėsite matyti. Tokį sprendimą reikia priimti dėl to, kad pačių plytelių pasirinkimas yra labai didelis, todėl kai jau pradėsite rinktis, tikrai bus sunku nuspręsti, ko norite, nes visas jas peržiūrėti yra neįmanoma. O kai jau žinosite, į ką reikėtų orientuotis, bus daug paprasčiau. Aišku, labai konkrečiai nuspręsti irgi nereikia, bet link kurios pusės labiau linksite, tikrai turėtumėte žinoti.

Reikia rinktis ne daugiau nei trijų rūšių skirtingas plyteles

Tikrai savo mintyse dar net nepradėjus atnaujinti savo vonios kambario galite matyti, kaip jis atrodo. Jeigu esate iš tokių, kurie mėgsta kiek įdomesnį stilių, gali įsivaizduoti vonią labai žaismingai. Tačiau šioje erdvėje nereikia per daug eksperimentuoti, o ypač tada, jeigu erdvė nėra tokia didelė, nes daug skirtingų komponentų gali atrodyti ne itin gražiai ir tada pats galutinis vaizdas bus sugadintas. Jeigu norite kažko įdomaus, reikia naudoti dviejų ar trijų skirtingų rūšių vonios plyteles, kad vaizdas būtų tinkamas. Sienų plytelės gali būti derinamos su grindų plytelėmis ir panašiai.

Atsižvelkite į vonios dydį

Vonios dydis irgi gali nulemti, kokios plytelės bus pasirenkamos. Tikriausiai yra kur kas patogiau, kai vonios erdvė yra didesnė, tuomet galite daryti kur kas daugiau pasirinkimų. Jeigu vonia yra mažesnė, tai visada reikėtų stengtis tokią erdvę didinti ir plyteles pasirinkti tokias, kurios tokį vaizdą sukurtų. Tai dažniausiai daro šviesesnės spalvos, todėl tokį variantą ir rekomenduojame pasirinkti.

Praktiškumas

Plytelės voniai turi būti praktiškos, kad galėtumėte jas lengvai prižiūrėti. Kadangi tokiame kambaryje renkasi pakankamai didelė drėgmė ir yra sudaromos labai geros sąlygos pelėsiui kauptis, tai net jei ir pradeda jis atsirasti, jis turi būti nuvalomas labai lengvai, kad neliktų jo nei lašo. Valyti taip pat turi būti paprasta ir kalkes bei kitus nešvarumus.